Cele mai vechi ramasite ale unui Homo sapiens, datand din urma cu aproximativ 400.000 de ani, au fost descoperite in Israel, a anuntat Avi Gopher, coordonatorul echipei de specialisti de la Institutul de studii arheologice din cadrul Universitatii din Tel-Aviv.

"Am descoperit, intr-o pestera situata la est de Tel-Aviv, opt dinti care ar putea constitui cele mai vechi urme de Homo sapiens gasite pana in prezent", a declarat Gopher, potrivit MEDIAFAX.

"Analiza stalactitelor si stalagmitelor, cat si cea a altor materiale descoperite in pestera indica faptul ca locul a inceput sa fie utilizat in urma cu circa 400.000 de ani", a explicat arheologul.

"Dintii descoperiti in pestera Qessem erau imprastiati prin diversele straturi ale cavernei, unii fiind vechi de 200.000 de ani, altii, de 400.000 de ani", a adaugat Gopher.

Pana la aceasta descoperire se stabilise ca cele mai vechi urme de Homo sapiens erau unele gasite in Africa de est si datau din urma cu 200.000 de ani sau putin mai recent, a subliniat specialistul.

Gopher a precizat ca un prim dinte a fost descoperit in pestera Qessem in 2006, insa colegii sai au preferat sa continue sapaturile pentru a gasi si alte urme, dar si pentru a face o serie de analize pentru stabilirea vechimii lor, inainte de a face publica descoperirea.

"Sapaturile continua in aceasta pestera. Cercetatorii spera sa gaseasca si alte urme care le vor permite sa inteleaga mai bine evolutia umanitatii si aparitia omului modern", a indicat intr-un comunicat Universitatea din Tel-Aviv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.