Cercetatori din Canada si Spania au descoperit o noua bacterie, care se hraneste cu resturile celebrului Titanic.
Potrivit The Guardian, in rugina de pe epava Titanicului, aflat la 4.000 de metri adancime, isi are habitatul bacteria Halomonas titanicae.

Aceast microorganism "devoreaza" metalul si e extrem de daunatoare instalatiilor subacvatice precum conducte sau platforme petroliere, insa studierea lui va fi utila, fiindca ii poate ajuta pe specialisti recicleze fierul de la navelr scoase din uz sau alte structuri maritime.

Bacteria a fost descoperita in resturi de rugina in forma de turturi prelevate de pe celebra epava acum doua decenii. A fost apoi izolata si catalogata de oamenii de stiinta de la Dalhousie University din Halifax (Canada) si de la universitatea din Sevilla.

Cercetatorii spun ca nu au de unde stii daca bacteria era deja prezenta pe fundul oceanului inainte de scufundarea Titanicului sau a aparut acolo dupa acel moment, insa adauga ca studierea ei poate duce la dezvoltarea unor izolatii speciale care sa impiedice deteriorarea altor instalatii maritime, scrie allvoices.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.