Circa 1.200 de nord-coreeni au fost arestati pentru ca au vizionat in mod ilegal filme sud-coreene.

Aproximativ 1.200 de persoane sunt incarcerate in prezent in orasul Kaechon (nord-vest) pentru ca au vizionat programe sud-coreene, a declarat un grup de transfugi nord-coreeni instalati in Coreea de Sud, denumit North Korea Intellectuals Solidarity (NKIS), citand un oficial din cadrul unei inchisori, informeaza MEDIAFAX.

Accesul la cultura si muzica pop straine este total interzis in Coreea de Nord, una dintre tarile cele mai inchise din lume, contravenientii riscand pedepse de doi pana la cinci ani de inchisoare si amenzi, transmite Realitatea.net.

Potrivit grupului de transfugi, care citeaza o alta sursa nord-coreeana, regimul de la Phenian a infiintat la inceputul anului o unitate de politie speciala, care ii identifica pe "contravenientii" regimului politic comunist.

Cu toate acestea, filmele si cultura pop sud-coreene (Hallyu - "New Wave") au devenit tot mai populare in Nord din cauza traficului cu DVD-uri si CD-uri piratate provenind din China, tara invecinata si totodata, principalul partener comercial al Coreei de Nord.

"Potrivit acestui oficial, este prima data cand numarul detinutilor incarcerati pentru ca au vizionat comedii sud-coreene depaseste 1.000" de persoane, a declarat grupul de transfugi, precizand ca inchisoarea, care numara in prezent 3.000 de detinuti, este suprapopulata.

Potrivit editiei electronice a publicatiei sud-coreene Dialy NK, Phenianul urmareste si tinerele care adopta o tinuta vestimentara si o coafura in stilul actritelor sud-coreene


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.