Substantele din care sunt alcatuite piesele ce intra in componenta telefoanelor mobile pot crea reactii alergice la copiii care au organisme mai sensibile, conform unui studiu realizat de Colegiul American pentru Alergii, Astm si Imunologie.
Potrivit Newsweek, piesele din nichel folosite in interfetele telefoanelor mobile pot provoca reactii alergice locale la nivelul pielii, caracterizate de inrosiri si mancarimi.

Aceste reactii alergice sunt mai problematice pentru fete, conform alergologului Luz Fonacier, co-autor al studiului, pentru ca acestea pot fi expuse de foarte timpuriu la contactul cu aceasta substanta atunci cand le sunt date gauri in urechi pentru cercei, scrie AGERPRES.

Tatuajele temporare pot declansa de asemenea reactii alergice. Acestea contin un pigment ce este folosit si in vopseaua cosmetica pentru par si poate provoca alergii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.