O pereche de ciorapi de matase purtati de Napoleon I in timpul exilului pe insula Sfanta Elena va fi scoasa la licitatie duminica, la Fontainebleau, in cadrul unei mari vanzari de obiecte din Imperiu, organizate de casa Osenat, informeaza publicatia Le Point.

Brodata cu litera N, avand deasupra o coroana, perechea de ciorapi de matase de culoarea fildesului este evaluata intre 15 000 si 20 000 de euro, transmite Agrepres.

Un manuscris de sase capitole din 'Memoriile' lui Napoleon, dictate, corectate si adnotate de imparatul exilat in insula Sfanta Elena, are o valoare estimata intre 20 000 si 25 000 de euro. O lada de calatorie, semnata de argintarul Biennais, care a apartinut lui Napoleon I, este evaluata intre 15 000 si 20 000 de euro.

In total sunt scoase la vanzare 420 de piese (arhive, arme, mobilier, portrete) care au avut legatura cu Napoleon I, familia sa si Napoleon III.

Dupa infrangerea de la Waterloo, in 1815, Napoleon a fost exilat pe insula Sfanta Elena, unde a si murit in 1821, la 51 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.