Specialistii americani de la NASA au descoperit ca extraterestrii pot exista, din moment ce s-au descoperit bacterii care traiesc in arsenic, element considerat toxic pentru a sustine viata.
UPDATE:
  • Ziarul The Sun a incalcat embargoul de a difuza stirea pana la anuntul oficial : Extraterestrii pot exista, s-au descoperit bacterii care traiesc in arsenic.

Potrivit The Sun, oamenii de stiinta de la NASA urmau sa dezvaluie joi ca au descoperit bacterii care traiesc in arsenic, un element despre care se credea ca este prea toxic pentru a sustine viata. Descoperirea remarcabila, dintr-un lac din California, sustine ipoteza ca viata ar putea exista pe alte planete care nu au fosfor in atmosfera, considerat vital pentru inceputul vietii.

Geobiologul Dr. Felisa Wolfe-Simon a facut descoperirea in timpul a doi ani de cercetare a Lacului Mono, din Parcul National Yosemite, California, care are una dintre cele mai mare concentratii naturale de arsenic de pe Pamant, scrie Realitatea.net.

"Daca aceste organisme folosesc arsenicul in metabolismul lor, demonstreaza ca exista forme de viata despre care nu stiam nimic", a declarat pentru The Sun. astrobiologul dr. Lewis Dartnell, de la Centrul pentru Stiinte Planetare din Londra.

Anuntul este insa dezamagitor pentru cei care sperau ca NASA va anunta ca a gasit viata pe alte planete. NASA a provocat o isterie mondiala cu anuntul unei descoperiri majore care va fi facut maine, iar oamenii banuiau ca este vorba despre viata extraterestra.


Agentia Spatiala anuntase ca va dezvalui o descoperire astrobiologica care va avea un impact asupra cautarii vietii extraterestre, joi, 2 decembrie, in cadrul unei conferinte de presa, la sediul NASA din Washington.

Comform comunicatului emis de NASA, astrobiologia se ocupa de studiul originii, evolutiei, distributiei si viitorului vietii in univers". Printre participanti la conferinta se numara Mary Voytek, directorul Programului Astrobiologic al Nasa, James Elser, profesor la Universitatea din Arizona si Pamela Conrad, astrobiolog de la Space Flight Center, NASA. Conferinta de presa va fi transmisa live pe site-ul NASA.

Pe 15 noiembrie, NASA a anuntat, tot printr-o conferinta de presa extraordinara, descoperirea celei mai tinere gauri negre din vecinatatea Terrei: Conferinta extraordinara NASA: A fost descoperit "un obiect exceptional".
Citeste si:
Ucraina: Washingtonul denunță „crime de război sistemice”. Au fost...
Ucraina: Washingtonul denunță...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.