O companie care produce programe de securitate informatica online a lansat o aplicatie care are scopul de a-i impiedica pe abonatii site-urilor de socializare aflati in stare de ebrietate sa publice mesaje pe care le-ar putea regreta, informeaza AFP.

Plecand de la principiul "nimic bun nu se poate intampla dupa ora unu dimineata", aplicatia grupului Webroot promite "sa puna capat rusinii care vine dupa publicarea unor astfel de mesaje".

Aplicatia, care se numeste "Test de sobrietate pentru retelele de socializare", este gratuita pentru utilizatorii browser-ului Firefox. Acest test le cere internautilor sa treaca un examen de coordonare inainte de a accesa site-urile de socializare, scrie MEDIAFAX.

Testul le cere utilizatorilor, printre altele, sa puna cursorul si sa il mentina in centrul unui cerc care se misca. Daca nu trec acest test, internautii nu pot accesa retelele de socializare.

Pe de alta parte, Google le propune utilizatorilor o aplicatie similara pentru utilizatorr serviciului Gmail. Utilizatorii acestei aplicatii trebuie sa rezolve cinci probleme de matematica foarte simple inainte de a putea sa trimita un mesaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.