Sute de manifestanti impotriva energiei nucleare care incearca sa blocheze transporturile de deseuri radioactive in nordul Germaniei au primit sprijin din partea unor ciobanilor.

"Animalele vor, de asemenea, sa participe" la aceasta miscare, a declarat pe un ton amuzat o purtatoare de cuvant a Lüchow-Dannenberg, principalul grup antinuclear din regiune, care a refuzat sa precizeze cine a organizat operatiuneam potrivit MEDIAFAX.

Manifestantii au avertizat anterior ca intentioneaza sa fie "creativi" in amplasarea de obstacole in calea transportului nuclear
.
Aproximativ 2.000 de oi si capre, insotite de ciobani, au invadat astfel drumul national dintre Laase si Gorleben, unde urmeaza sa fie stocate deseurile nucleare retratate in Franta.

Cele 123 de tone de deseuri au fost transportate pana la Dannenberg, unde vor fi incarcate in camioane pentru a parcurge ultimii 20 de kilometri pana la destinatie.

Trenul a ajuns in gara luni dimineata, dupa trei zile in care a fost blocat de mai multe ori de militanti impotriva energiei nucleare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.