Ferrari World, cel mai mare parc tematic acoperit din lume, a fost inaugurat, joi, pe insula Yas din orasul Abu Dhabi, ce gazduieste deja un circuit de Formula 1, informeaza AFP.

Parcul de distractii, primul avand ca tema Ferrari, se intinde pe o suprafata de 86.000 metri patrati sub un imens dom rosu cu imaginea "Calutului Cabrat" al marcii italiene, scrie MEDIAFAX.

Parcul a fost construit in apropierea Yas Marina Circuit, unde pe 12 noiembrie se va desfasura ultima etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, si face parte dintr-un program de dezvoltare a insulei, care se ridica la cifra de 40 de miliarde de dolari si care cuprinde si circuitul de F1.

"Parcul a fost conceput pentru a gazdui pana la 10.000 de persoane in acelasi timp, in diferitele puncte de atractie si in restaurante", a declarat Claus Frimand, director general al parcului.

Printre atractiile parcului se numara un montagne-russe, numit Formula Rossa, despre care organizatorii spun ca este cel mai rapid din lume, cu viteze ce pot atinge 240 km/h in 4,9 secunde, si recreaza senzatiile din timpul unei curse de F1, un alt montagne-russe cu doua sine paralele, foarte apropiate, care le vor permite vizitatorilor sa ia parte la o intrecere, o replica la mici dimensiuni a fabricii Ferrari, un motor V12 foarte mare, al carui interior poate fi vizitat, sate italiene recreate, dar si mici replici ale unor atractii turistice precum Turnul din Pisa sau Colosseum-ul din Roma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.