Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a solicitat demararea unei anchete oficiale care sa clarifice cauza mortii a cinci caini de pe domeniul casei regale britanice din Sandringham, din comitatul Norfolk.

Cinci caini au murit in urma unei boli stomacale misterioase, dupa ce au petrecut cateva zile pe domeniul regal din comitatul Norfolk, iar alti patru s-au imbolnavit, scrie MEDIAFAX.

Regina Elizabeth a II-a, celebra pentru pasiunea ei pentru caini - fiind, de altfel, proprietara a sapte exemplare din rasa Corgi -, a solicitat demararea unei anchete oficiale care sa identifice cauza exacta a celor cinci decese si sa previna imbolnavirea altor animale.

Expertii vor incerca sa identifice in zilele urmatoare sursa de infectie care a declansat maladia misterioasa, ce a afectat si animalele din regiunile invecinate - Nottinghamshire, Cornwall si Lincolnshire.

In prezent, presa britanica vehiculeaza mai multe teorii, potrivit carora vinovatii ar fi niste alge albastre-verzi, o ciuperca sau o bacterie.

Regina Marii Britanii a devenit o mare iubitoare de caini in anul 1944, in momentul in care a primit in dar o catelusa - al carei nume era Susan -, cu ocazia celei de-a 18-a aniversari.

De atunci, regina a permis fiecarei femele din rasa Corgi de pe domeniile regale sa aiba un rand de pui. Cu toate acestea, in 2009, regina a luat hotararea sa nu mai adopte caini, dupa ce doua dintre animalele ei preferate din rasa Corgi au murit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.