Comunitatea musulmana din orasul francez Strasbourg a denuntat existenta unei inregistrari video, in care un barbat arde o pagina din Coran, "in numele libertatii", urinand pe cenusa rezultata.
Initial, barbatul rupe o pagina a Coranului din care face un avion de hartie pe care il lanseaza spre doua pahare simbolizand fostele Turnuri Gemene de la New York. Apoi, barbatul stropeste cu alcool pagina din Coran si ii da foc, dupa care urineaza pe cenusa, relateaza MEDIAFAX.

Barbatul, care are fata descoperita si isi dezvaluie identitatea, locuieste in Bishheim, o suburbie a orasului Strasbourg. Potrivit Parchetului, acesta a fost interogat luni de politie.

"Daca nimeni nu reactioneaza, oamenii vor putea da foc unei carti sfinte", afirma Abdeaziz Choukri, un reprezentant al moscheii din Strasbourg.

Potrivit acestuia, in alte videoclipuri acelasi barbat criticase comunitatea evreiasca si pe cea a nomazilor. Choukri a anuntat ca autoritatile religioase musulmane vor depune plangere impotriva sa pentru instigare la ura rasiala. Luni seara, videoclipul a fost retras de pe site-urile Dailymotion si YouTube.


Citeste si:

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.