Autoritatile orasului Yantai, din provincia chineza Shandong, au gasit o solutie pentru a-i impiedica indragostitii sa se mai sarute in public, pe bancile din parc.
Se pare ca primaria orasului Yantai nu este de acord cu dragostea manifestata in public, asa ca a montat in parcul central un sistem de banci, care impiedica indragostitii sa se mai sarute, relateaza weirdasianews.com.

Nemultumite de curajul tinerilor care sfideaza normele stricte ale moralei chinezesti, autoritatile au dispus montarea unor banci prevazute cu tepi metalici care impiedica orice om sa se aseze pe ele, ignorandu-se total chiar si scopul primar al bancilor: acela de a servi drept popas. Acum, pe bancile din Parcul Yantai nu se mai pot aseza nici varstnici, nici copii. Daca vrei sa ai acces la banca din parc, ce in mod normal este un bun public, trebuie sa cumperi un jeton de la intrarea din parc, jeton ce ulterior trebuie introdus intr-o fanta situata sub banca. Dupa aceasta operatiune tepii se retrag, iar vizitatorul se poate aseza fara a-si rupe pantalonii si fara a se rani.

"Vrem sa ne asiguram ca oamenii vad si facilitatile acestui fapt, desi aparent este o metoda de a impiedica unele cupluri sa ocupe o banca pentru toata ziua", au declarat oficialii parcului, potrivit web.orange.co.uk. Insa, problema sociala care se ascunde in spatele acestei noi metode abuzive este teama guvernului de la Beijing care cauta metode de a-i impiedica pe cetatenii chinezi de la eventuala concepere a celui de-al doilea copil. Statul chinez ce confrunta cu o problema civica acuta, suprapopularea, care este si o fapta incriminata de codul penal.

Parcurile publice din China sunt mai mult decat aglomerate, milioane de oameni, inercand sa scape de caldura oraselor si sa se relaxeze in cadrul spatiilor verzi. Insa, niciodata nu sunt destule locuri si banci pentru numarul mare de vizitatori. Ideea bancilor cu tepi a fost imprumutata de chinezi de la o opera de arta realizata de catre un sculptor german, Fabian Brunsing, care a creat o banca similara, o parodia ce ironizeaza supra-comercializarea vietii moderne.

China permite mai mult de 1 copil/familie
Citeste si:
Daniel Pavel și iubita lui au făcut un an de relație. Cum au...
Daniel Pavel și iubita lui au...

PAY & SIT: the private bench (HD) from Fabian Brunsing on Vimeo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.