Zombii si varcolacii au devenit un subiect la moda al zilelor noastre. Mai nou, au devenit subiect de studiu la Universitatea americana Baltimore.
Arnold Blumberg, profesor in cadrul Universitatii Baltimore va fi titularul acestui curs, urmand sa-i invete pe studentii sai tot ce se poate stii despre acest subiect, relateaza digitaljournal. Potrivit sefului de catedra a Scolii de Comunicare din cadrul Universitatii, Jonathan Shorr, cursurile fac parte dintr-o noua epoca a culturii populare, mentionand ca elevii vor invata lucruri inedite.

Potrivit Baltimore Sun.com, Shorr a declarat ca "acest domeniu deschide oportunitatile catre studiul mai multor subiecte, studentii urmand sa invete cum sunt tratati zombii in mass media si in literatura, si cum se reflecteaza prezenta lor in timpurile noastre" .

La primul curs profesorul Blumberg a purtat un tricou negru cu capete de mort rosii si le-a adus studentilor un "prieten", un cap de zombi. Arnold Blumberg este cunoscut pentru realizarea in colaborare a lucrarii "Zombiemania: 80 de filme pentru care merita sa mori" si este curator in cadrul muzeului Geppi Entertainment, un muzeu de cultura pop din Baltimore.

Publicatia escapistmagazine.com scrie despre ineditele cursuri unde elevii sunt nevoiti sa vizioneze 16 filme in genul "Zombie 2" si sa citeasca benzi dedenate cu zombi si romane care au acest subiect, urmand sa aiba ca teme de studiu colectarea de materiale din ziare, reviste ori carti, tot ce este legat de zombi. Ca proiect final acestia vor avea de realizat scenarii de film sau schitele unui desen care sa prezinta viziunea lor personala asupra acestor creaturi.

* Potrivit definitiei DEX un zombi este un 1. Om inviat din morti, care și-a pierdut identitatea, drogat (in stare de letargie) sau cu creierul spalat, apoi inscris cu anumite ordine, pe care le executa orbeste, folosit in interes personal sau de manipulare politica. 2. (Fam.) Om fara caracter, lipsit de orice vointa. (din fr. zombi).



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.