O asociatie ceha de lupta impotriva alcoolismului si a drogurilor a lansat un serviciu prin SMS care permite doritorilor sa-si masoare nivelul de alcoolemie din sange, cu ajutorul telefonului mobil, au anuntat reprezentantii asociatiei. inainte de a se urca la volan, soferul trimite un mesaj SMS in care isi specifica sexul, greutatea si cantitatea de alcool ingerata. Primeste ca raspuns indicatii cu privire la nivelul de alcoolemie din sange si timpul necesar pana cand acesta isi va pierde efectul, iar el va putea conduce din nou masina.

"Ideea de baza a acestui serviciu este sa permitem masurarea nivelului de alcoolemie direct in "hospoda"", bistrourile traditionale cehe, a explicat Jiri Richter, directorul organizatiei neguvernamentale Sanamin, initiatoarea proiectului. Sanamin a inregistrat circa 5.000 de apeluri, de la lansarea acestui program, saptamana trecuta.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.