Vitali Matiuhin nu a mai vazut soarele de 15 ani, cand a fost diagnosticat cu o maladie extrem de rara, care-i pune viata in pericol daca temperatura inconjuratoare depaseste 5TC. Vecinii sa feresc sa intre in casa transformata intr-un imens frigider, iar baiatul barbatului nu intelege de ce trebuie sa se imbrace foarte gros de fiecara data cand isi viziteaza tatal. Matiuhin este singurul locuitor din orasul siberian Arkhangelsk care nu se bucura de vremea neobisnuit de calda pentru aceasta perioada a anului, relateaza cotidianul "Moskovsky Komsomolets".

Din contra, asteapta nerabdator iarna aspra din aceasta regiune, cand va putea si el sa iasa din casa, dar doar pe timpul noptii. in urma cu 15 ani, dupa o insolatie severa, medicii au descoperit ca Matiuhin sufera de o maladie care ii afecteaza schimbul de caldura dintre organism si mediul inconjurator. Practic, la temperaturi de peste 5TC si la cea mai mica raza de soare, organismul barbatului prezinta simptome grave de insolatie.

Specialistii rusi si straini reuniti la Moscova pentru a studia acest caz nu au gasit nici o solutie medicala, singurul sfat pe care i l-au dat barbatului fiind sa evite expunerea la soare si temperaturile "ridicate". Atunci, Vitali Matiuhin s-a hotarat sa se mute din Krasnodar, sudul Rusiei, in Siberia, unde temperaturile sunt foarte scazute o mare parte din an. El a fost parasit insa de sotie, care nu s-a putut adapta conditiilor dificile de viata. in timp, Vitali si-a transformat casa intr-un urias frigider, strabatut de tot felul de tevi si conducte care racesc aerul la aproximativ 0TC.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.