Doctorii de la un spital din SUA au avut sansa de a asista la o minune medicala: O fetita nascuta prematur, care cantarea doar 243,80 grame, a supravietuit si chiar urmeaza sa fie externata din spital. Copilul a fost nascut prematur, prin cezariana, dupa doar sase luni de sarcina. Cand s-a nascut, Rumaisa cantarea mai putin decat o doza de bere. Operatia de cezariana prin care copilul a venit pe lume a avut loc cu trei luni in urma, pe 19 septembrie. Medicii nu au facut nici un anunt tot acest timp de teama ca fetita, de origine indiana, nu va supravietui, noteaza agentia de presa Associated Press. in momentul nasterii, Rumaisa cantarea cu 36,85 de grame mai putin decat cel care se considera pana in prezent a fi cel mai mic copil din lume, tot o fetita, si care se nascuse la Centrul medical universitar Loyola in 1989.

Copilul s-a dezvoltat normal iar acum merge la liceu in Hoffman Estates, statul Illinois. Starea sanatatii fetitei e buna si ar putea fi externata din spital in prima saptamana a lunii ianuarie. Ea avea 24,7 centimetri cand s-a nascut, adica jumatate din cat ar trebui sa masoare un copil nascut la noua luni. "Toate indicatiile conduc catre o dezvoltare excelenta a copilului", a declarat doctorul Jonathan Muraskas, profesor de pediatrie la Universitatea Loyola din Chicago. in momentul operatiei de cezariana, medicii au descoperit ca mama avea o sarcina dubla. Alaturi de Rumaisa au adus-o pe lume si pe sora ei geamana, Hiba. Cele doua au vazut lumina zilei la 6 luni si jumatate din cauza faptului ca mama lor avea tensiunea arteriala foarte mare. Rumaisa cantareste acum 1,19 kilograme. Sora ei geamana, numita Hiba, cantarea 567 de grame la nastere iar acum are greutatea de 2,25 de kilograme. Ambii copii au suferit o interventie chirurgicala cu laser pentru corectarea vederii, afectiune des intalnita in cazul nascutilor prematur.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.