Persoanele care in urma unei disfunctii cerebrale se lupta cu tulburari emotionale se pot descurca mai usor la bursa sau, in general, in activitatea de investitor sau manager. Si asta pentru ca aceste persoane sunt mai predispuse la asumarea unor riscuri financiare - sustine o echipa de oameni de stiinta americani de la Stanford University, Carnegie Mellon University si University of Iowa.

La experiment au participat 41 de persoane, care au fost rugate sa ia parte la un simplu joc avand ca tema investitiile. Toti subiecti aveau un coeficient de inteligenta normal, insa 15 dintre ei suferisera in trecut de afectiuni ale regiunilor cerebrale responsabile de emotii. Tocmai aceste persoane erau mult mai predispuse sa ia decizii riscante, care s-au dovedit insa adesea inspirate. Restul subiectilor incercau pe tot posibilul sa evite riscul, chiar si atunci cand eventualele castiguri erau mult mai mari decat pierderile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.