Intr-o zona dezolanta din fosta Germanie de Est, intr-un catun aflat aproape de capitala Berlin, s-a inaugurat prima insula tropicala acoperita din Europa. Paradisul a fost construit intr-un fost hangar si amenajarea a "inghitit" 93 de milioane de dolari. Vizitatorii pot inota in apele unei lagune, pot invata dansuri braziliene si pot face plimbari printr-o jungla formata din 10.000 de plante intalnite in zonele calde ale planetei. Insula a fost amenajata, ironic, intr-un fost hangar abandonat de armata sovietica. Acum constructia adaposteste cel mai mare parc acvatic acoperit, completat de o laguna din insulele Pacificului de Sud, o plaja marginita de palmieri si o jungla in toata regula. "Principala noastra tinta sunt berlinezii. in acest oras, noua luni pe an e foarte rece. Majoritatea oamenilor nu poate zbura la Majorca sau in Cuba pentru a petrece un weekend la soare. Pot inlocui acele locuri exotice cu o vizita la parcul nostru", a declarat un reprezentat al companiei care detine locatia. Desi pretul de intrare e de 20 de euro pentru o vizita de 4 ore, inotatorii nu pot "scapa" de toate hainele pentru a se putea bucura de temperaturile care variaza intre 25 si 30 de grade. Populatia de varsta a treia din Berlin, o comunitate foarte influenta, va putea urma cursuri de yoga si lectii de samba.

Pe insula s-a construit si un turn din bambus

Pentru diversitate a fost amenajat si un sat in stil asitic. "in mijlocul insulei a fost ridicat un turn din bambus. inainte de a-l construi muncitorii ne-au cerut dimensiunile. in Malaiezia construim turnuri din bambus de peste 1.000 de ani, dar niciodata nu le-am masurat", a declarat Colin Au, patronul companiei.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.