In Cluj functioneaza un club unde oamenii rad in hohote, fara un motiv anume, uitand de greutatile de peste zi, de certurile de la serviciu sau problemele cu sefii.

Sefa grupului este ing. Magdalena Oana. Aici nu exista limita de varsta. Prin aceasta metoda, participantii scapa de stres, dar si de alte probleme care le afecteaza sanatatea. Rasul are efecte terapeutice in afectiunile cardiace, respiratorii, in hipertensiune arteriala, astm, insomnie, depresie. Sedinta incepe cu o mica incalzire, in care oamenii exerseaza: "ho-ho-ho" si "ha-ha-ha". La terapia prin ras, totul se face dupa indicatiile liderului de grup. Una dintre tehnici se numeste "rasul biciclistului". Oamenii isi inchipuie ca se afla pe o bicicleta si ajung la linia de sosire inaintea celorlalti concurenti.

Suficient pentru a rade cu satisfactie de codasi. Rasul este sacadat pentru a elimina treptat aerul si a face loc unei noi inspiratii insotite de "ha-ha-ha" in forta. Participantii isi imagineaza apoi alte situatii comice: rasul unei fetite vesele, al unui inotator, rasul celui care vorbeste la telefon sau chiar rasul unui schiop. In aceste fel, organismul uman este solicitat in mod diferit. Se realizeaza un masaj interior al organelor, insotit de o tonifiere, pe fondul eliminarii tensiunii nervoase, obtinandu-se scaderea nivelului de cortizon, ce sta la baza stresului. Liderul hazliilor, Magdalena Oana, spune: "Fara ras am fi pierduti. Rasul este o supapa de siguranta cu care am fost inzestrati pentru a depasi momentele de criza si de stres".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.