In timp ce majoritatea nemtilor sufera din cauza cresterii preturilor la benzina, un inginer din Germania a descoperit o cale de a obtine o "motorina" ieftina, si anume din pisici moarte. Un litru de astfel de "combustibil" costa numai 23 de eurocenti, spre deosebire de litrul de motorina de la pompa, al carui pret in Germania depaseste 1,2 euro. Christian Koch, 55 de ani, poate obtine combustibil alternativ nu numai din hoituri de pisica, ci si din "ramasitele" altor animale, scrie tabloidul german Bild. Koch isi perfectioneaza de mai bine de 30 de ani metoda de obtinere a combustibililor de acest fel din resturi organice.

Pentru producerea "dieselului" necesar el si-a construit in garaj un aparat special, care poate fi alimentat cu paharutele de la iaurt, bucati de anvelope, chiar si cu buruieni, care se fierb, toate impreuna, la temperatura de 300 de grade Celsius. in cadrul acestui proces se degaja hidrocarburi, care sunt transformate apoi, cu ajutorul unor catalizatori, in motorina. "imi alimentez cu acest amestec masina, care in mod normal functioneaza pe motorina. Am facut deja peste 170.000 de km cu acest combustibil si nu am probleme", spune Koch. Dupa cum afirma inventivul om, poate fi calculat chiar si numarul de pisici necesar pentru producerea de "combustibil": dintr-un cotoi adult de circa 6 kg se obtin 2,5 litri de biomotorina. Drept urmare, pentru 100 de km sunt necesare patru hoituri de cotoi, iar pentru a face "plinul" trebuie utilizate 20 de pisici moarte.

Desi inventia germanului promite sa revolutioneze piata carburantilor auto, asociatiile de protectie a animalelor s-au declarat oripilate de aceasta metoda, chiar daca este vorba doar de o cale de a scapa de cadavrele patrupedelor moarte.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.