Un candidat in alegerile locale din sudul Austriei a optat pentru o campanie politica de tip nou: el cheama populatia sa se inscrie la o loterie pentru a castiga un premiu neobisnuit, si anume... un loc in Parlament. Membru al Partidului Popular Austriac - OeVP - aflat la putere, Gerhard Hirschmann a initiat el insusi loteria, pentru a-si pune in joc locul de senator si salariul anual aferent de 54.000 de euro.

El trebuie sa obtina 8,5% din voturi in ziua de 2 octombrie in alegerile locale din landul Stiria, ceea ce ii va da posibilitatea sa trimita un delegat in Consiliul National (Camera superioara a Parlamentului). Dl. Hirschmann vrea sa protesteze astfel impotriva lipsei de putere a Consiliului National, care ar trebui, in opinia sa, pur si simplu desfiintat. Omul politic, care se prezinta ca independent, apreciaza ca aceasta camera superioara a Parlamentului, menita sa apere interesele landurilor, nu este decat o entitate costisitoare si inutila.

"Veti putea alege sa participati la dezbateri ori sa faceti ca si ceilalti 61 de senatori: sa luati banii si sa taceti", explica Hirschmann potentialului alegator pe site-ul sau de pe Internet. Se pare ca o mie de cetateni s-au inscris deja la aceasta inedita loterie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.