Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Harvard confirma un lucru pe care femeile il stiu de cand lumea: casatoria e benefica pentru sanatatea barbatilor, transmite "Daily Telegraph". Cercetatorii au descoperit ca barbatii care s-au recasatorit, in loc sa ramana singuri dupa divort sau moartea sotiei, si-au ameliorat regimul alimentar, consumand mai multe legume si mai putin alcool. Specialistii de la Harvard au mai remarcat ca barbatii deveni nepasatori cu propria lor infatisare dupa ce se recasatoresc, castigand in greutate si facand mai putina miscare.

Celibatul este mai periculos decat fumatul

Studiul a examinat regimul alimentar si stilul de viata a 40.000 de barbati divortati, despartiti, casatoriti si recasatoriti, din patru in patru ani, din 1986 pina in 1994. Cercetatorii spun ca rezultatele studiului lor intaresc ideea ca mariajul imbunatateste calitatea vietii oamenilor. Un studiu recent arata ca celibatul e mai periculos pentru barbati decat fumatul. Barbatii singuri consuma mai mult alcool pentru ca ies mai mult decat cei casatoriti si au tendinta sa munceasca mai mult, pentru ca nu ii asteapta nimeni acasa si sar adesea peste mese.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.