Japonezii au inventat un robot umanoid care recunoste zece mii de cuvinte si poate fi folosit ca si companion pentru persoanele batrane sau singure, relateaza presa japoneza. Acesta v-a fi pus in vanzare in luna septembrie.

Robotul, intitulat "Wakamaru" poate recunoaste fetele a zece persoane si poate vorbi liber cu acestea. Daca este pus in legatura cu un telefon mobil, Wakamaru poate monitoriza securitatea casei, poate descoperi daca in casa se afla o persoana bolnava sau daca cineva incearca sa patrunda prin efractie.

Specialistii spun ca este pentru prima data cand un robot care are abilitati de comunicare si diverse alte capacitati "casnice", un soi de majordom, este scos la vanzare. "Este inceputul unei noi ere cand fiintele umane si robotii pot coexista" au declarat oficialii companiei producatoare, Mitsubishi-Heavy, care au adaugat ca incepand cu 16 septembrie, vor incepe sa preia comenzi pentru robotul care costa in jur de 14.300 de dolari. De asemenea, Wakamaru poate fi programat de proprietar sa-i aduca aminte acestuia de programul zilnic si sa-l scoale dimineata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.