Armata britanica a participat pentru prima oara, sambata, la Gay Pride. Trupe in uniforma s-au alaturat marsului anual al homosexualilor care a traversat centrul orasului Manchester, facandu-si drum printre miile de spectatori. Armata doreste astfel sa atraga recruti din randurile homosexualilor si sa demonstreze ca le va face acestora o primire calduroasa.

Soldatii au distribuit dulciuri de-a lungul unui mars care s-a intins pe trei kilometri, defiland in urma unui grup de culturisti in pantaloni scurti de lycra roz, care dansau si suflau in fluiere. "Nu ne priveste orientarea voastra sexuala daca vreti sa va inrolati in armata", a declarat un ofiter de la brigada de transport, Lutha Magloire, in varsta de 39 de ani. "Armata este o imagine a societatii si trebuie sa recrutam din toate sectoarele. Pana in ianuarie 2003, fortele armate britanice aveau permisiunea de a refuza inrolarea homosexualilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.