Un nou studiu realizat de doi cercetatori britanici arata ca barbatii sunt mai inteligenti decat femeile, concluzie de natura sa reaprinda controversa care exista pe aceasta tema.

Studiul realizat de dr. Paul Irwing, lector la Universitatea din Manchester, in colaborare cu Richard Lynn, profesor de psihologie la Universitatea din Ulster, arata ca IQ-ul barbatilor este, in medie, cu cinci puncte mai mare decat cel al femeilor. Lucrarea celor doi argumenteaza ca diferenta de IQ dintre barbati si femei nu trebuie privita ca fiind nesemnificativa.

Raportata la populatia mondiala, aceasta inseamna ca exista de trei ori mai multi barbati cu un IQ mai mare de 130 si de 5,5 ori mai multi barbati decat femei cu IQ-ul peste 145. Cercetatorii recunosc faptul ca femeile depasesc in prezent numarul barbatilor in institutiile de educatie de orice nivel, cu exceptia doctoratului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.