Cea de-a 14-a editie a festivalului anual Hempfest (Festivalul canepii) a adunat in piata publica din orasul american Seattle (statul Washington) o multime de aproximativ 75.000 de persoane care fumau public marijuana si cereau legalizarea acesteia - anunta AFP.

Politia nu i-a deranjat pe fumatorii de marijuana, desi aceasta este interzisa oficial. Sergentul Lou Eagle, seful politistilor aflati la fata locului, a afirmat ca manifestarea se afla sub protec-tia libertatii de exprimare, ceea ce ii confera caracter politic si deci nu poate fi interzisa. in discursurile tinute, participantii au protestat contra deciziei Curtii Supreme a SUA de a interzice marijuana, facand astfel caduce legile existente deja in 12 state ale SUA, printre care Washington si California, ce permit folosirea acestei substante in cazul pacientilor suferinzi de cancer si SIDA.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.