Nu mai taiem porcul de Craciun. Cercetatorii americani vin cu o noua reteta de laborator: carne crescuta artificial. Sacrificarea animalelor va fi istorie. Oamenii nu mai au nevoie decat de cateva celule ale lui "Ghita" din cotet pentru un meniu complet. La fel si in cazul vacilor, puilor sau pestilor. In plus, carnea produsa artificial va fi mai sanatoasa pentru consum, deoarece va contine mai multe proteine, iar bolile transmise prin consumul de carne infestata vor disparea. Cercetarorii recunosc insa ca succesul produsului va depinde de costurile pe care le implica procesul de productie. Celulele vor fi cultivate pe suprafete plane si, dupa ce se multiplica suficient, carnea rezultata este razuita. De aici incolo, treaba bucatarilor: carnati, parjoale, ce vrea clientul. Daca acceptati ideea, pofta buna!


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.