Un oficial local a propus infiintarea pe o insula din Hong Kong a unui parc tematic care sa abordeze valul de sinucideri care i-au adus zonei o reputatie sinistra. Un consilier municipal din insula Cheung Chau, Lam Kit-sing, a propus crearea "unor apartamente bantuite", dat fiind ca in jur de 20 de persoane au murit aici in cursul ultimilor opt ani si ca alte cinci au incercat sa se sinucida, a precizat cotidianul South China Morning Post. Lam a apreciat ca ideea - desi macabra - ar putea sa atraga o parte din milioanele de dolari pe care le vor cheltui vizitatorii dupa deschiderea unui Disneyland la Hong Kong, luna viitoare.

"Chiar daca pare o prostie, ceea ce astazi este un loc al groazei, unde oamenii se sinucid in numar mare, ar putea deveni peste cativa ani o atractie turistica. Sunt sigur ca acest lucru ar contribui la scaderea ratei sinuciderilor, mai ales ca majoritatea celor care isi iau astazi viata o fac din motive financiare. Daca zona va fi vizitata de turisti care vor sa vada acest parc al sinucigasilor, se va imbunatati si situatia materiala a localnicilor", a declarat Lam Kit-sing.

Consilierii municipali care vor dezbate propunerea colegului lor se tem insa ca o asemenea initiativa va transforma insula lor intr-un loc in care cei satui de viata vor veni ca sa incheie socotelile cu aceasta lume "intr-un cadru organizat", ajutandu-se chiar de obiectele expuse in parc si care sunt folosite cel mai frecvent de sinucigasi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.