Lews Bull, in varsta de 12 ani, din Marea Britanie, traieste cu o jumatate de creier, dupa ce a suferit o interventie chirurgicala majora pentru a i se indeparta jumatate din "materia cenusie" afectata de o tumora.

La inceputul acestui an, baiatul de 12 ani, a fost lasat de medici cu jumatate de creier, dupa ce a fost operat pentru tratarea unei boli similare meningitei.

Medicii i-au avertizat pe parintii lui Lewis ca baiatul va fi probabil paralizat, iar daca operatia nu va decurce conforma asteptarilor, acesta ar putea ramane cu mintea unui copil de 12 ani pentru tot restul vietii sale, transmite The Sun.

Lewis suferea de o boala rara numita encefalita Rasmussen, iar analizele aratau ca boala i-a afectat jumatatea dreapta a creierului si ameninta dezvoltarea normala a acestuia. In acel moment, doctorii au hotarat ca singura solutie ar fi indepartarea acelei jumatati de creier in speranta ca partea stanga va prelua anumite functii importante a partii extirpate.

Desi nimeni nu se astepta, micutul baiat si-a surprins atat doctorii cat si familia, incepand sa umble si sa vorbeasca dupa doar cateva saptamani de la operatie. Acum, Lewis alearga si se joaca ca un copil normal, spre incantarea parintilor sai.

Cu toate ca nu va putea niciodata sa conduca o masina, iar mana sa stanga nu va functiona la capacitate maxima, doctorii sunt increzatori ca Lewis va putea duce o viata normala de acum inainte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.