Viitoarele mamici, care pun pe seama poftelor consumul excesiv de alimente in perioada sarcinei, risca sa aduca pe lume copii supraponderali.
Cercetatorilor americani au analizat toate nasterile din statele Michigan si New Jerseyin perioada 1989 si 2003, mai ales cele ale femeilor cu mai mult de un copil, excluzand cazurile unei obezitati genetice. Potrivit Huffington Post, au fost studiate mai bine de 513.000 femei si 1.1 milioane de copii, cercetatorii ajungand la concluzia ca femeile care castigau in timpul sarcinei mai mult de 24 de kg, nasteau copii cu 150 de grame mai grei decat femeile care dobandeau doar 10 kg in timpul sarcinii.

"Nu este niciodata prea devreme sa incepi prevenirea obezitatii", a declarat Stephan Rossner, profesor si doctor specialist in problemele de greutate corporala, din cadrul spitalului Karolinska din Suedia. "Poate ca nu este foarte placut pentru mamici sa manance mai putin si sa-si schimbe stilul de viata, insa dupa 9 luni de sarcina vor vedea rasplata sacrificiului facut, atat pentru ele cat si pentru copii", a mai adaugat acesta, citat de LA Times.

In SUA, mai mult de o treime dintre femeile cu greutate normala si peste 50% dintre femeile obeze dobandesc kg in timpul sarcinii, mai mult decat le este recomandat de catre specialist. Institutul de Medicina din Statele Unite ale Americii, o organizatie independenta, non-profit anunta ca o femeie de greutate normala ar trebui sa adauge in timpul sarcinii de la 11 la 16 kg, in timp ce femeile cu probleme de greutate ar trebui sa adauge doar 5-11 kg, pentru a nu le pune in pericol viata copiilor, relateaza BusinessWeek.

In plus, bebelusii cu greutate mai mare sunt expusi unui risc mai mare de a avea o greutate corporala mai mare tot restul vietii, avertizeaza Dr. David Ludwig, directorul Programului Greutatea Optima pentru Viata, din cadrul Spitalului pentru copii din Boston, si unul dintre autorii studiului. Acesta mai adauga ca bebelusii mari au si sanse mai ridicate sa dobandeasca diverse afectiuni de-a lungul vietii, cum ar fi astmul, alergiile si chiar cancerul, potrivit Digital Journal.

Ludwig si co-aurtorii studiului publicat in jurnalul medical Lancet, comandat de catre Institutul American de Sanatate, au mai descoperit ca majoritatea femeilor tind sa adauge aceleasi kg in timpul fiecarei sarcini pe care o poarta, chiar daca in timp le creste greutatea sau chiar daca trec de prima sarcina.

Citeste si:
Sarkozy atrage atentia asupra unor noi posibile atacuri teroriste
Sarkozy atrage atentia asupra...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.