O olandeza de 14 ani poate deveni cea mai tanara persoana din lume care a navigat vreodata neinsotita in jurul lumii.
Tanara navigatoare olandeza a parasit miercuri Tarile de Jos dupa ce a primit aprobarea autoritatilor si confirmarea ca este apta sa porneasca in ocolul lumii, neinsotita. Potrivit Le Figaro, tanara isi va incepe calatoria din Portugalia, pana unde tatal sau o va insoti pe velierul personal al tinerei, Guppy. Inainte de a primi aprobarea, tanara a trebuit sa se lupte aproape un an de zile, cu autoritatile de protectie a minorilor, care o considerau prea tanara pentru o asemenea aventura.

Potrivit mrsport.ro, anul trecut adolescenta a fost pusa sub supraveghere, dupa ce autoritatile pentru protectia copilului din Olanda au declarat ca nu este pregatita mintal si fizic pentru a porni la o astfel de calatorie. Potrivit Antena 3, Laura a fugit atunci in Caraibe, de unde a fost adusa cu politia, insa intr-un final a primit aprobarea mult asteptata.

Planul adolescentei este sprijinit de catre ambii parinti, care au conceput-o pe un iaht, in timpul ocolului lumii pe mare, deci se intelege de la cine a mostenit pasiunea pentru navigatie. Laura Dekker s-a nascut la bordul unui yacht, in largul coastelor Noii Zeelande, a invatat sa navigheze la varsta de 6 ani, iar de la 10 ani iese singura pe mare, cu iahtul sau personal.

"De cand aveam 8 ani am vrut sa fac ocolul lumii pe mare, iar cand am implinit 10 ani, eram intr-adevar convinsa ca vreau sa plec, dar parintii mei nu au fost, atunci, de acord", povesteste adolescenta.

Potrivit Elle.fr, Laura Dekker a fost desemnata una dintre femeile saptamanii trecute, pentru reusita sa in lupta cu autoritatile olandeze, cu care se lupta din septembrie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.