In medie, o persoana foloseste la toaleta 7.000 de litri de apa pe an. Mai mult de 50% din populatia Globului foloseste toalete, asta inseamna 21 de trilioane de litri de apa consumati in fiecare an.
Tom Broadbent a studiat designul industrial la Universitatea Leicester’s De Montfort din Marea Britanie si spera sa ajute la progresul tehnologic al omenirii cu noua inventie, HyDro Power, un sistem inovativ care transforma deseurile apei din toaleta in energie electrica.

Potrivit bigthink.com, device-ul functioneaza prin directionarea apei folosite in casa (toalete, chivete si dusuri) catre o mica turbina in timp ce cade pe tevi. Turbina la randul ei alimenteaza un generator, producand astfel energia alectrica. Potrivit creativeboom.co.uk, HyDro Power este construit special pentru cladirile inalte, cum ar fi birourile sau hotelurile, putand economisi 1.415 dolari pe ani la o cladire de 7 etaje. In plus, energia recoltata poate fi folosita in interiorul cladirii la functionarea unor sisteme precum aerul conditionat, incalzirea centralizata, lifturile, ori poate fi vanduta retelei de electricitate.

Poate va intrebati cum i-a putut trece prin cap o asemenea idee. Ei bine, a fost o reiterare a celebrei "Eureka": Tom facea baie intr-o camera de hotel si a observat ca apa s-a scurs foarte rapid, ceea ce insemna ca are energie mare. Atunci a inteles ca in acelasi mod, apa poate fi colectata si transformata in energie verde.

Broadbent spera ca inventia sa va putea fi pusa in aplicare si ii va aduce distinctia Dyson Award care-si va anunta castigatorii pe 24 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.