Scurt metrajele premiate in 2008 si 2009 la Festivalul International de Film de Animatie Anim'est vin pe 9 si 10 iulie la Tago Mago Club, in cadrul unor proiectii speciale.
Publicul bucurestean va putea, astfel, sa se reconecteze la atmosfera celui mai important festival de film de animatie din Romania (cu intrare libera), a carui editie cu numarul cinci va ava loc in perioada 8-17 octombrie 2010 la Bucuresti, respectiv 22-24 octombrie 2010 la Cluj-Napoca.

Vineri, 9 iulie, la ora 21:00, la Tago Mago Club vin cele mai bune filme de scurt metraj din competitiile Anim'est 2008. Astfel, fanii filmului de animatie vor putea (re)vedea filme care au facut furori la cea de-a treia editie a festivalului, printre care castigatorul Trofeului Anim'est, amuzantul si amarul scurt metraj spaniol Angajatul / El Empleo (r. Santiago “Bou” Grasso); socantul Schisma / Skhizein (r. Jeremy Clapin, Olanda), castigator al Premiului pentru Cel mai bun Scurt metraj; indragitul A Sunny Day (r. Gil Alkabetz), rasplatit de spectatorii Anim'est cu Premiul Publicului; videoclipul-cult al celor de la Gotye - Hearts a mess, castigator al Competitiei de Videoclip si Advertising sau Autoportretul Andreei Bogdan (r. Andreea Bogdan), Cel mai bun film romanesc la Anim'est 2008.

Sambata, 10 iulie, de la aceeasi ora 21:00, la Tago Mago Club vor rula cele mai bune filme de la Anim'est 2009. Bineinteles, nu vor lipsi emotionantul Posta! / Post! (r. Matthias Bruhn, Christian Asmussen, Germania, 2008), favoritul publicului la editia a patra a festivalului; spumosul Catelul negru pisacios (Dan Panaitescu - Fabrica de desene) si videoclipul regizat de castigatorul Premiului Oscar, Bill Plympton - Parson Brown - Mexican Standoff (Falling into You) - premiantele Competitiei Videoclip si Advertising; scurt metrajele autohtoneCopacul Urban (r. Vali Chincisan)- Cel mai bun film romanesc, Zgomot Alb (r. Marius Pandele) - Mentiune Speciala a Juriului pentru Film Romanesc si Firul Ariadnei (r. Bertoti Attila) - Mentiune Speciala a Juriului pentru un film din Competitia Balkanimation; tensionatul Sa nu conduci niciodata cand esti mort / Never Drive a Car When You're Dead (r. Gregor Dashuber, Germania) - Cel mai bun Film Studentesc sau electrizantul Fantoma de la Cinema (r. Erik van Schaaik, Olanda), castigatorul Trofeului Anim'est 2009.

Cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est, organizat de Asociatia ESTENEST, va avea loc in perioada 8-17 octombrie 2010 la Bucuresti. Pentru al patrulea an consecutiv, dupa editia bucuresteana, festivalul ajunge si la Cluj-Napoca, in cadrul unui follow-up la Cinema Victoria, in perioada 22-24 octombrie 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.