Cea mai scumpa vioara din lume, cu o valoare estimata la 12 milioane lire, va fi scoasa la licitatie.
O vioara realizata de italianul Guarneri del Gesu in 1741 ar putea deveni cel mai scump instrument muzical de acest tip din lume daca va fi vanduta la pretul estimat de specialisti, 12 milioane de lire, potrivit The Telegraph.

Vioara, cunoscuta sub numele de Vieuxtemps Guarneri, va fi scoasa la licitatie in Chicago de liderul vanzarilor de instrumente rare, firma Bein & Fushi, scrie NewsIn.

Potrivit The Guardian, vioara a fost numita dupa muzicianul din secoulul al XIX-lea Henri Vieuxtemps si a fost folosita de unii dintre cei mai importanti virtuozi din lume. Recent vioara a trecut prin mainile lui Yehudi Menuhin, Itzhak Perlman si Pinchas Zukerman.

Supranumit "Mona Lisa viorilor", instrumentul este detinut de un fost bancher britanic, Ian Stoutzker, care a cumparat-o de la Sir Isaac Wolfson, fondator al colegiului care ii poarta numele din Oxford.

Reprezentantii firmei de vanzari spun ca instrumentul este unul dintre cele mai neobisnuite construite de Guarneri, datorita marimii sale si sunetului pe care il scoate.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.