Metodele naturale sunt cele mai eficiente pentru mentinerea unei greutati corporale normale.
In timpul verii, tot mai multe persoane sunt preocupate de felul in care arata si adopta diferite regimuri alimentare pentru a pierde in greutate si a avea o silueta cat mai ferma. Putini stiu ca diversele obiceiuri si alimentele naturale consumate in mod frecvent ii pot ajuta in mentinerea unei greutati normale si ca nu este nevoie de eforturi majore pentru a fi mereu in forma.
Un studiu recent citat de Nescafe arata ca vitamina C contribuie la procesul arderii grasimilor, iar cantitatea zilnica recomandata ar trebui sa fie in jur de 75 de miligrame. O jumatate de grepfrut furnizeaza organismului aproximativ 44 de miligrame de vitamina C, iar majoritatea fructelor sunt bogate in vitamina C si contin si fibre, necesare, de asemenea, in procesul de slabire.

De asemenea, cafeaua, consumata dupa micul dejun, este un stimulent pentru procesul de ardere al grasimilor. Aceleasi studiile au demonstrat cum cafeina accelereaza procesul de ardere a grasimilor si ca un consum moderat de cafea, fara adaos de lapte sau zahar, este benefic in timpul unui regim de slabit. Cafeaua solubila este un produs 100% natural, important este ca aceasta sa fie consumata cu moderatie, aproximativ 2-3 cani de cafea pe zi.

„Daca dorim sa slabim sanatos este important sa avem o alimentatie echilibrata bazata in special pe cereale integrale, legume, fructe si peste si sa consumam cu moderatie produsele care contin zahar si grasimi si de asemenea sa nu uitam sa facem miscare in fiecare zi. Alte recomandari de care trebuie sa mai tinem seama sunt consumul alimentelor in portii mici, iar servirea mesei trebuie sa se faca in bucatarie si nu in fata televizorului. Alaturi de alimente putem consuma si o cafea solubila 100% naturala dupa masa, intrucat cafeaua solubila are un continut caloric de doar 1 Kcal/portie (1.8g de cafea + 150 ml de apa).” declara Elena Casapu, specialist in nutritie.

In afara de alimentele care ne ajuta sa ardem caloriile, specialistii in nutritie si fitness ne ofera cateva metode la indemana tuturor care ne pot ajuta sa ardem caloriile. Activitati precum plimbatul, dansul, ciclismul sau pur si simplu urcatul scarilor sunt metode eficiente prin care putem arde calorii. In 15 minute de plimbare sau 20 de minute de dans intr-un ritm moderat ardem 100 de calorii. Daca alegem sa facem jogging timp de 30 de minute vom avea mai multa energie si cu 320 de calorii in minus.

Citeste si:
Cum să îți detoxifiezi organismul în mod natural primăvara
Cum să îți detoxifiezi...

Un alt studiu mentionat de Nescafe, realizat la Universitatea Vanderblit din Nashville, Tennesse, a demonstrat ca si rasul contribuie la arderea caloriilor. 45 de prieteni au urmarit filme de comedie in aceeasi camera, iar cercetatorii au calculat numarul de calorii consumate in timp ce radeau, concluzia studiului fiind ca acestia au consumat cu 20% mai multe calorii datorita rasului. Astfel, studiul a aratat ca 10 sau 15 minute de ras pe zi determina arderea a aproximativ 50 de calorii, in functie de organismul fiecaruia si de intensitatea rasului.

Mentinerea unei greutati normale pentru organism nu trebuie sa fie un proces dificil, de fapt, este simplu daca respectam recomandarile legate de alimentatie si stilul de viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.