Un geolog american a fost condamnat in China pentru ca a descoperit secrete de stat

Un tribunal din China a condamnat la opt ani de inchisoare un geolog american nascut in aceasta tara, pentru ca a obtinut ilegal date petroliere secrete, relateaza presa internationala, scrie NewsIn.

Geologul Xue Feng a fost declarat vinovat de tentativa de "a obtine si trafica secrete de stat" cumparand o baza de date privitoare la industria petroliera a Chinei, clasata drept secret de stat de abia dupa arestarea sa in noiembrie 2007, potrivit unui grup pentru drepturile omului, Fundatia Dui Hua.

Xue, 44 de ani, si angajatorul sau, IHS, spun ca au crezut in momentul respectiv ca baza de date era un bun ce putea fi cumparat. "S-a facut o mare nedreptate fata de Xue si familia sa, care timp de mai mult de doi ani si jumatate a asteptat ca instanta sa decida soarta barbatului", a spus fundatia. Xue a fost judecat in iulie anul trecut, dar curtea a amanat de mai multe ori pronuntarea verdictului, chestiune dezbatuta de Barack Obama cu liderii chinezi in cursul vizitei sale la Beijing in noiembrie. Ambasadorul american Jon Huntsman a asistat la condamnarea geologului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.