Statul California a decis joi sa acorde o despagubire de 20 de milioane de dolari unei femei rapite in 1991, care a acuzat Departamentul pentru reabilitatare ca nu l-a urmarit suficient de atent pe agresorul ei.

Jaycee Dugard a disparut in 1991, cand avea 11 ani. Ea a fost gasit in august 2009, intr-un grajd din Antioch California. Ea fusese rapita de Phillip Garrido, condamnat anterior pentru agresiuni sexuale si eliberat pentru buna purtare in ianuarie 1988, relateaza NewsIn, citand CNN.

Anchetatorii au conchis ca Garrido si Dugard au avut doi copii in timpul capitivitatii fetei. El si sotia sa, Nancy, sunt vizati de 29 de capete de acuzare in acest dosar. Ambii au pledat nevinovati.

Intr-un raport dat publicitatii in luna noiembrie, inspectorul general al statului a stabilit ca Departamentul petru reabilitare nu l-a urmarit suficient de atent pe Garrido si nu a monitorizat ofiterii insarcinati cu cazul.

Acesti ofiteri nu au verificat cablurile care treceau de la casa lui Garrido catre grajdul unde se afla Dugard.

In prezent, victima are 30 de ani si a depus o plangere impotriva Departamentului pentru reabilitare, cerand compensatii pentru traumele fizice psihice si emotionale suferite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.