Timpul de a gati si posibilitatea de a-ti lua pachet de acasa devin activitati foarte dificile pentru tot mai multe persoane. De aceea tot mai multi dintre noi ajungem sa manacam, macar pe timpul zilei, la restaurant sau fast-food.
Din pacate atat alimentatia din restaurant cat si cea din fast-food ne poate pune in pericol sanatatea. Mai nou, datorita multiplelor campanii care au analizat alimentatia vanduta de aceste companii si care au prezentat efectele negative asupra sanatatii pe care le au preparatele bogate in grasimi, sare si zaharuri, o buna parte din patronii restaurantelor si fast-food-urilor au luat unele masuri.

Astfel au inceput sa apare in meniurile restaurantelor preparatele vegetariene, cele light – fara sosuri sau alte adaosuri, precum si o serie de condimente foarte sanatoase ca busuiocul, cimbrul sau menta.

Healthy ne prezinta recomandarile nutritionistilor privind alegerile pe care ar trebui sa le faceti din meniurile restaurantelor si ale fast-food-urilor:

  • Incearca sa alegi la primul fel o supa sau o ciorba. Acest tip de preparat ii face bine organismului si iti imbunatateste digestia;
  • Nu lasa sa-ti lipseasca salata sau fructele de la masa. Chiar daca le cumperi separat, fructele sau legumele nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica.
  • Alege preparatele din meniu care nu se obtin prin prajire. Evita preparatele fast-food care se obtin prin prajirea carnii de pui sau porc, carfotii prajiti, gogosile etc. Alege preparatele facute la cuptor sau fierte: cartofii la cuptor, crane pe gratar etc.
  • Evita sosurile. Chiar daca ti se dau alaturi de mancare nu le folosi, nici macar ketchup. Poti comanda insa, daca iti permite ziua si compania, usturoi, acesta este foarte sanatos.
  • Nu manca gras. Alege carnea slaba de pui, peste sau curcan. Fructele de mare sunt de asemenea indicate, insa ai grija de unde le comanzi fiindca sunt foarte perisabile.
Click aici pentru a descoperi alte sfaturi si recomandari extrem de utile.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.