86 de persoane s-au imbolnavit in urma scurgerii de petrol in Golful Mexic, cea mai mare catastrofa de acest tip din istoria Statelor Unite, relateaza CNN.
In Louisiana, Departamentul pentru sanatate si spitale a inregistrat 71 de cazuri, dintre care 50 sunt muncitori de pe platformele petroliere care au participat la eforturile de curatare a titeiului, scrie Newsin.

Simptomele prezentate de muncitori includ iritatii ale gatului, tuse, dureri in piept, dureri de cap si dificultati de respirare. Opt dintre ei au fost internati pentru o zi.

In ceea ce priveste celalte 21 de persoane, majoritatii li s-a facut rau din cauza mirosului de petrol. Autoritatile au monitorizat calitatea aerului din Louisiana, dar nu au descoperit componente ale petrolului care sa aiba un impact negativ puternic asupra sanatatii. Si apa potabila este in prezent sigura.

In Alabama, 15 persoane s-au plans de probleme medicale provocate de pata de petrol. 10 dintre ele au avut probleme respiratorii, iar cinci iritatii ale piele.

Autoritatile locale au desfasurat o campanie de informare a publicului privind evitarea expunerii la petrol. [Cum sterge BP pata de petrol de pe Internet?]

In Florida si Mississippi nu s-au inregistrat probleme.

Citeste si: [Cat a cheltuit BP cu pata de petrol?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.