Daca luna trecuta japonezii vroiau sa trimita roboti humanoizi pe Luna, acum ne surprind cu o alta veste: vor pune robotii sa-si construiasca singuri o baza selenara.
Japonia vrea sa aiba pana in 2020 o baza pe satelitul natural al Pamantului, care sa fie construita de roboti pentru roboti, scrie Cnet.com. Potrivit unui raport furnizat de catre primul ministru al Japoniei, Guvernul planuieste sa realizeze o baza robotica, in cadrul unui proiect derulat de JAXA, si care valoreaza 2,2 miliarde de dolari.

Presedintele Universitatii Waseda, Katsuhiko Shirai, cel care a demarat proiectul a declarat ca primii roboti humanoizi vor fi plasati pe luna in 2015 si vor fi dotati cu senile, panouri solare, seismografe, camere de inalta definitie si o serie de instrumente financiare. Robotii vor fi controlati de pe Terra, dar vor avea si propria inteligenta si vor lucra cu un anume grad de autonomie. Robotii isi vor construi singuri o baza lunara aproape de Polul Sud al satelitului, care va functiona pe baza energiei solare.

Potrivit Popsci, japonezii sunt de parere ca aceasta baza de pe luna este esentiala pentru explorarea sistemului solar, insa aspectele financiare vor amana colonizarea pana in 2020.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.