Mai multi artisti romani ii vor soca la propriu pe locuitorii Bucurestiului, pentru a transmite prin operele lor, importanta reciclarii si a grijei fata de natura. Instaltii facute din deseuri vor fi expuse pe tot parcursul verii in parcurile din Bucuresti, incepand cu Noaptea Galeriilor (11 spre 12 iunie 2010).

Tineri artisti romani au fost invitati sa intervina in spatiul public prin crearea de instalatii in parcurile din Bucuresti, pentru a atrage atentia asupra nevoii de reciclare colectiva si asupra problemei cainilor fara stapan. Instalatiile artistice vor folosi ca material de lucru deseuri din plastic si aluminiu.

Operele vor putea fi vizionate apoi, pentru prima data in cadrul Noptii Albe a Galeriilor (11 iunie), in parcurile Tineretului, Oraselul Copiilor, Carol si in interesectia Oltenitei cu Brancoveanu. Instalatiile vor ramane in spatiul public pe toata perioada verii, cand oamenii folosesc aceste spatii foarte frecvent.

In urma parteneriatului cu Modernism.ro si asocierii cu proiectul Puzzle Progress, au fost alese echipe de artisti care lucreaza cu materiale reciclabile si creeaza instalatii outdoor. Gunoaielor din parc li se pregateste o surpriza: „ Recycled Art / Arta reciclata”, scrie de altfel, Modernism.ro.

Puzzle Progress este primul serial de arta contemporana romaneasca desfasurat in cateva episoade de prezentari work in progress. Primul episod este gazduit de Orange Concept Store, miercuri 9 iunie 2010 (Calea Victoriei, nr 41, Bucuresti). La fel de atractiv ca un show TV, Puzzle Progress imprumuta ceva din modul de mediatizare star system, de a promova artistii, nu doar lucrarile lor.

Arta Reciclata:

  • in Parcul Tineretului: Vlad Petri, Neli Gherman – "Copacul de plastic". Impodobire a mai multi copaci cu sticle de plastic colorate viu. Se atrage atentia asupra modului creativ in care pot fi folosite deseurile, dar se si trage un semnal de alarma - cum ar arata orasul daca ar fi plin de deseuri, daca in loc de frunze si fructe ar fi pet-uri?
  • in Parcul Carol: Dan Vezentan striga: "Colorata maine-i gata!". Actiunea e de tip "Colorata maine-i gata", cu fotograf care face fotografii de parc, instant/polaroide cu cetatenii si familiile fericite, calare pe caprioara din can-uri, asa cum se intampla vara, la plaja. Pozele polaroide vor fi oferite cetatenilor imediat ce se pozeaza.

Citeste articolul integral pe Garbo.ro.
Citeste si:
Avertisment DSP: Apă de băut contaminată. Singura acțiune făcută de...
Avertisment DSP: Apă de băut...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.