Dr Mark Gasson, de la Universitatea din Reading si-a implantat un cip in mana, care ulterior a fost infectat cu un virus.
Potrivit BBC, Gasson are un cip implantat in mana, cu care poate avea acces in anumite zone ale Universitatii iar telefonul sau este configurat pentru a permite accesul doar prin intermediul acelui cip. In urma testelor, cercetatorul a adescoperit cat de usor pot fi virusate alte dispozitive, daca sunt conectate prin wireless la acest cip virusat.

Desi pare o joaca de cercetoatori care nu mai au ce face, descoperirea ajuta foarte mult in domeniul medical, unde problema infectarii cipurilor este deosebit de importanta. Acestea sunt folosite in scopuri medicale, pentru a ajuta bolnavii afectati de diverse afectiuni, insa pot fi la randul lor virusate si pot fecta fie pacientul, fie pot transmite virusul aparatelor medicale si de acolo mai departe.

Potrivit go4it, acest gen de tehnologie moderna este vulnerabila in fata riscurilor de securitate. Multe echipamente de ultima generatie au fost puse in practica fara a dispune de un sistem de protectie, iar pe viitor, cine stie, vor fi inventati antivirusi pentru cipurile implantate in corpul uman si pentru computerele de bord ale masinilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.