Cel mai vechi aparat foto din lume, creat in 1839, a fost vandut in cadrul unei licitatii, la Viena, pentru 732.000 de euro, devenind astfel cea mai scumpa camera de fotografiat din istorie.

"Este prima camera produsa comercial, in 1839, dupa proiectul lui Louis Daguerre", a explicat Martin Reinhart, responsabilul cu licitatiile la galeria fotografica vieneza Westlicht.

Aparatul fotografic a fost fabricat la Paris, a fost conservat foarte bine si este foarte valoros, deoarece in lume exista doar cateva modele originale, cu semnatura inventatorului, care ii confirma autenticitatea, relateaza NewsIn.

Pana acum, aparatul care cantareste cinci kilograme, a apartinut unei familii germane timp de mai multe generatii si pana acum nu a fost declarata oficial.

Pretul de pornire al licitatiei a fost de 200.000 de euro, iar precendetul record apartinea tot galeriei din Viena, dupa ce in 2007 a vandut un aparat produs de Susse Freres in 1839, cu 576.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.