Cine crede ca omizile sunt vegetariene se insala. Cercetatorii au descoperit in Hawaii o noua specie care devoreaza melci. Este pentru prima data cand o omida a fost observata in timp ce "degusta" o molusca.

Este cunoscut faptul ca peste 99 la suta din omizi se hranesc doar cu vegetale. insa "Hyposmocoma molluscivora" ar prefera sa moara de foame decat sa manance iarba, subliniaza Daniel Rubinoff si William P. Haines, cercetatori de la Universitatea din Honolulu. Dupa ce aceste omizi gasesc un melc, incep sa teasa o gogoasa de matase in jurul cochiliei lui. "il inconjoara, apoi intra in interior. Melcul are putine sanse sa mai scape", a explicat Rubinoff. Cercetatorii au observat 18 atacuri duse de zece omizi asupra melcilor.

Omizile studiate se gasesc in Maui, insa Rubinoff a precizat ca au fost descoperite altele si pe insulele Molokai, Hawaii si Kauai.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.