Cu 40 de centi poti cumpara un ou, o guma de mestecat sau o plasa de par...un colier, o portocala sau un plasture, insa cu 2 pastile pe zi (40 de centi) poti tine in viata un bolnav de SIDA!
Cand se pune de o cauza nobila, vedetele sunt primele care se ofera voluntare, fie ca sunt bine intentionate si miscate pana-n strafundul inimilor, fie ca se auto-promoveaza. Nu este o exceptie nici Campania (RED), proaspat demarata, ce-si propune, pe cat posibil, eradicarea HIV din Africa. Celebritatile au pus "cent la cent" si s-au implicat in realizarea documentarului “Efectul Lazarus”, care va avea premiera pe 24 mai, pe HBO.

Filmul realizat de catre (RED) in colaborare cu HBO si Anonymous Content este un documentar de 30 de minute regizat de catre Lance Bangs si Spike Jonze si prezinta povestile a 4 oameni care erau in pragul mortii si au fost readusi la viata cu ajutorul tratamentelor, finantate prin intermediul campaniei.

(RED) a luat nastere ca o simpla idee a unor minti laminate de a transforma puterea colectiva a oamenilor ca si forta de cumparare intr-o forta financiara care poate ajuta bolnavii de SIDA din Africa. Ca sa folosim cateva cifre, pana acum prin intermediul (RED), au fost generate 140 de milioane de dolari si 5 milioane de oameni au fost ajutati sa se indrepte catre o viata mai usoara.

Clipul campaniei a fost realizat de catre fotografa Brigitte Lacombe, care ne-a aratat cat de simplu aruncam in vant 40 de centi, cand am putea sa-I donam pentru o cauza nobila, adica oamenilor care sufera de SIDA. Astfel ii puteti urmari pe Bono, Penelope Cruz, Hugh Jackman, Don Cheadle, Gwen Stefani, Gabourey Sidibe, Common si multi alti prieteni (RED) care va povestesc ce ati putea face cu 40 de centi. HarpersBazaar ne prezinta si galeria foto cu portetele vedetelor implicate in proiect.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.