Coloana Infinitului realizata de Constantin Brancusi se numara printre cele mai importante opere de arta ale lumii, potrivit unui sondaj realizat de cotidianul francez Le Figaro, clasandu-se pe locul al patrulea, dupa lucrari realizate de Picasso, Matisse si Warhol.

Coloana Infinitului se afla pe locul patru in clasamentul realizat in urma voturilor cititorilor Le Figaro. Respondentii au trebuit sa aleaga cea mai importanta opera de arta plastica din secolul XX. Opera lui Brancusi a adunat 5,7% din voturi (3.650), relateaza NewsIn.

Primele locuri in clansament au fost ocupate de pictura "Les Demoiselles d’Avignon" a lui Pablo Picasso, cu 37% din voturi, "La danse" realizat de Henri Matisse (23,7% dintre voturi) si "Gold Marilyn Monroe" (5,78%), unul dintre portretele actritei realizate de Andy Warhol dupa decesul acesteia.

Opera lui Brancusi a depasit in clasament "La roue de bicyclette" realizata din metal si lemn de Marcel Duchamp, "Painting" realizat de Francis Bacon si "Composition II, avec rouge" a lui Piet Mondrian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.