Un grup de ingineri canadieni a realizat prototipuri de telefoane-robot care vor indulci viata utilizatorului: Callo si Calley plang, rad, danseaza si afiseaza diverse mimici.
Telefonul are brate, picioare si fata, elemente prin intermediul carora te anunta intr-un mod expresiv cand esti sunat sau cand primesti mesaje, potrivit go4it.

Inalt de aproape 20 cm, telefonul poate pasi, dansa si are mimica "aproape" umana, scrie Popsci. Callo are un ecran pe post de fata unde poate afisa diverse expresii, in functie de numarul care te apeleaza, utilizatorul putand sa-l personalizeze, dupa bunu-i plac. Daca te suna cel mai bun prieten poti programa robotelul sa execute un dans de bucurie, iar daca te suna seful… sa isi exprime nemultumirea afisand o tinuta trista.

Cercetatorii de la Universitatea Simon Fraser din Canada nu s-au multumit cu atat si s-au gandit sa-i mai adauge o functie inteligenta. Astfel, potrivit Vancouver Sun, cu ajutorul unui software de recunoastere faciala, isi poate da seama daca esti vesel sau suparat in timpul unei convorbiri video, empatizand apoi cu tine. Roboteii sunt realizati din componente de Nokia N82 si parti dintr-un kit modular Bioloid, care detecteaza fete umane cu ajutorul softului OpenCV .

Ji-Dong Yim, student in cadrul Universitatii Simon Fraser din Vancouver, a declarat ca sistemul de functionare a prototipului se bazeaza pe un simplu avatar, iar doua telefoane de acest gen pot comunica intre ele, spre exemplu, atunci cand se initiaza un apel video. Cercetatorii spun ca vor sa foloseasca un concept asemanator pentru a ajuta alte prototipuri de roboti sa comunice cu oamenii si sa creeze relatii de intimitate pe termen lung cu acestia.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.