"Nude, Green Leaves and Bust", portretul facut de Picasso uneia dintre amantele sale, a fost vandut, marti, in cadrul unei licitatii desfasurata la New York, pentru suma record de 106,5 milioane de dolari, devenind astfel cel mai scump tablou din lume.

Tabloul o reprezinta pe Marie-Therese Walter, iubita pictorului spaniol, atat nud cit si in bust, si este considerat un punct de cotitura in evolutia artistica a marelui artist suprarealist. Pentru tabloul al carui pret de pornire a fost 58 de milioane de dolari au licitat opt persoane initial, in final ramanand doar doua. Licitatia pentru pictura lui Picasso a durat in total noua minute, anunta NewsIn, citand casa de licitatii Christie's.

Pana la licitatia Christie's de marti cea mai scumpa opera de arta era considerata sculptura "Walking Man I" realizata de Alberto Giacometti, vanduta in urma cu trei luni de casa de licitatii Sotheby's pentru suma de 104,3 milioane de dolari.

Licitatia de arta impresionista si moderna organizata de Christie's a otinut in total peste 300 de milioane de dolari. Au mai fost vandute cateva lucrari ale artistului Alberto Giacometti -sculptura "Grande tete mince", pentru 35 milioane de dolari, "La Main" pentru 25 milioane si "Le Chat" in valoare de 20 milioane- , un tablou realizat de Henri Matisse in 1924, pentru suma de zece milioane de dolari si alte doua tablouri ale lui Pablo Picasso (foto) - "Femme au chat assise dans un fauteuil" din 1964, vandut pentru 18 milioane de dolari si o alta pictura din acelasi an, "Le peintre et son modele", vanduta pentru 10 milioane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.