Scopul este de a initia o discutie. Ai iesit vreodata din sala pentru ca filmul ti s-a parut penibil si te-a dezamagit?
Cinematografia facuta din pura pasiune nu prea mai poate exista in zilele noastre. E un vesnic drum spre El Dorado, spre bogatiile in aur. Apar multe filme fara substanta, fara miez, care promit atat de multe din trailer-e sau promovare si nu ofera mai nimic in sala, la vizionare.

Dincolo de ocean, la Hollywood-ul cu semnele sale salvate de catre patronul iepurasilor, totul este matematic: investim atat, incasam atat, facem scaderea si ramanem cu niste zeci de milioane bune. Totul s-a acutizat in ultimul timp si apogeul a fost Avatar, cu incasarile sale care nu se mai opreau. Avatar a fost un film comercial, fara cine stie ce poveste. Experienta din sala 3D a merit insa toti banutii dati pe bilet si nu e cazul sa ne referim la el ca la o productie care a facut lumea sa iasa dupa cateva minute. Sunt insa multe titluri ce contin actori mari, au in spate regizori de mana intai, bugete frumoase si case de productie importante. Cu toate acestea, sunt fiasco...

Imi aduc aminte de Snakes on a plane si de toate interviurile pe care Samuel L. Jackson le dadea inainte de lansare. Publicitate, promisiuni si un film oribil. Macar Jackson a jucat onorabil acolo. Battlefield Earth? Numai fan SF sa nu fi la acest film... District 9? A avut o idee buna, un marketing agresiv si o promovare ca la carte. Oamenii au fost in schimb dezamagiti, dar filmul a scos o suma mare, multumindu-si producatorii. Exemplele pot continua.

Citeste articolul integral pe Yuppy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.