Cu 5.000 de lei, in ziua de azi, mai poti cumpara doar o paine. Un bucurestean primeste lunar aceasta suma drept compensare a faptului ca a suferit un accident de tramvai, care i-a lasat si un handicap fizic. Banii ii sunt dati de Regia Autonoma de Transport Bucuresti, care s-a facut raspunzatoare de accident. Desi a solicitat in instanta majorarea sumei, in raport cu inflatia, tanarului nu i s-a dat castig de cauza. Pentru ca a vazut ca nu i se face dreptate, omul s-a adresat ziarului Libertatea. Florin Margelatu are 31 de ani, este muncitor si castiga lunar cateva milioane de lei. La 17 ani, a suferit un grav accident. in timp ce mergea cu tramvaiul, in zona Pantelimon, acesta a deraiat, iar adolescentul a fost proiectat prin usi.

A avut fractura de maxilar, care a impus interventie chirurgicala, iar una din rotile de la burghiu i-au zdrobit mana stanga si i-a taiat trei degete. Medicii au reusit sa-i salveze bratul si sa-i coasa la loc un deget, doua i-au fost insa amputate. Politia a stabilit ca tragedia s-a produs din cauza caii de rulare a tramvaiului si ca vina apartine RATB. Regia a fost obligata sa-i acorde tanarului o despagubire de 250.000 lei, plus o prestatie periodica in cuantum de 5.000 de lei lunar, reprezentand echivalentul pierderii partiale a capacitatii de munca. Asta se intampla in 1993. O perioada de cativa ani, tanarul si-a ridicat banii de la casieria RATB. Cum insa, intre timp, suma totala anuala de 60.000 de lei devenise simbolica, a renuntat sa-i mai incaseze. Anul trecut, el s-a adresat instantei pentru a obtine majorarea sumei, in raport cu inflatia. Nu i s-a dat castig de cauza. "Am ce sa mananc, nu stau in strada, dar nu inteleg de ce nu mi se acorda acest drept? Este deranjant ca ma iau in ras. Ce mai inseamna astazi 5.000 de lei? Ei cred, probabil, ca intre timp mi-au crescut degetele la loc si nu mai este cazul sa-mi dea ceea ce mi se cuvine", ne-a spus Florin Margelatu. Saptamana trecuta, instanta a trimis dosarul spre rejudecare.

RATB asteapta decizia justitiei
Despre aceasta situatie, RATB ne-a comunicat ca "intrucat utilizeaza fonduri publice, platile nu pot fi efectuate decat in baza unor acte justificative. in acest context, majorarea prestatiei periodice nu poate fi facuta decat in baza unei sentinte civile definitive si irevocabile, pronuntata de instanta judecatoreasca pe baza dovezilor administrate in cauza de solicitant".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.